Saturday, March 9, 2013

Pemergian Allahyarham Ustaz Rujhan M Razali. (Kolumnis Majalah Q&A)

Perginya seorang hamba Allah yang pernah berbakti kepada syarikat ini iaitu Ustaz Rujhan M Razali. Beliau merupakan adik Ustaz Zul Ramli Hj M.Razali (Editor Eksekutif Majalah Q&A) telah menemui pencipta-Nya pada pagi Jumaat yang mulia. Salam takziah kepada keluarga Allahyarham Ustaz Rujhan. Pemergiannya amat dirasai. Semoga Allah mencucui rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Allahyarham merupakan sebahagian kolumnis Majalah Q&A terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd sebagai seorang Ustaz dan motivator.Ini kata0kata hikmah yang pernah beliau kongsikan kepada pendengarnya.

" Kalau tak dapat yang kita suka,
Sukalah apa yang kita dapat"
"Jangan sedih jika diri tidak dihargai
Tapi menangislah jika diri tidak berharga lagi"

"Hidup ini terlalu singkat,
Ia menjadi bertambah singkat.
Bila kita banyak membuang masa"

"Hidup ini terlalu singkat 
Ia menjadi bertambah singkat .
bila kita banyak membuang masa"

"Hidup ini terllau singkat,
Malang jika kita penuhkan 
Dengan sengketa dan airmata"

"Hidup tidak terlalu indah,
Kerana disitu terletak 
Indahnya kehidupan"


Marilah sama-sama kita tatapu dan hayati buah tangan terakhir Allahyarham kepada kita dalam Majalah Anis April 2013, ruangan Kata dan Makna' " Kejayaan adalah kegagalan yang diterbalikkan," dan Majalah Q&A isu 16, ruangan Terapi Hati : 'Mengurus Masa'- seorang mukmin itu ialah mereka yang agenda hidupnya sangat bermakna. Setiap detik akan dimanfaatkan untuk kebaikkan.

Moga-moga kita mendapat manfaat daripada pesanan terakhirnya ini dan amal jariah Allahyarham ini  akan berkekalan selama-lamanya dan dibalas oleh Allah SWT dengan sebaik-baik balasan.1 comment:

Nour Madihah said...

Rindunya pd ustaz rujhan... :'(

Post a Comment